Ammevejledning

Hvordan forløber en ammekonsultation? 

Mit mål er at møde hver enkelt mor og barn der, hvor I er lige nu og hjælpe jer til at opnå jeres ammemål - uanset hvordan de ser ud! Jeg vil gerne hjælpe dig til at opnå kontrol over dit forløb, fordi du har viden og konkrete ammefaglige redskaber, du kan hive frem.

Derfor tager jeg altid udgangspunkt i din oplevelse og beskrivelse af jeres udfordring, når vi mødes. Undervejs vil jeg stille opklarende spørgsmål for at komme hele vejen rundt og for bedre at kunne spore mig ind på, hvad du har brug for her og nu.

I løbet af konsultationen vil jeg også rigtig gerne observere en amning for at se med egne øjne, hvad du og dit barn oplever. Hvis det er nødvendigt, vil jeg, med din tilladelse, undersøge dig og baby. Det kan være relevant for at undersøge, om der fx. er sår, indadvendte brystvorter, stramt tungebånd eller andet, der kan give ekstra udfordringer og har brug for særlig opmærksomhed.

Med udgangspunkt i dine ønsker taler vi om konkrete løsningsforslag, du kan bruge i din situation. Tiltagene kan fx. være:

  • Forslag om hyppigere amning
  • Fokus på masser af hud mod hud, eller
  • En justering af ammestilling, og måden hvorpå baby lægges til brystet, for at baby får bedre fat. Ammestillinger kan vi øve i din sofa eller i yndlingslænestolen, hvor jeg kan vejlede dig undervejs, til det føles rigtigt for dig.

Jeg forklarer selvfølgelig undervejs, så du går herfra med værktøjer, der giver mening og en forståelse for, hvordan de helt konkret påvirker amningen.

Derudover får du:

  • En overskuelig plan baseret på, hvad vi har talt om i konsultationen, sendt på mail så du nemt kan tilgå den
  • En oversigt over hvad vi har talt om, så du har det hele på skrift.
  • Relevant materiale, som relaterer sig specifikt til jeres problemstilling.

Vi aftaler også et tidspunkt til en telefonisk opfølgning i den kommende uge. Her snakker vi om, hvorvidt tiltagene har hjulpet dig, eller om der er brug for, at vi ser på andre muligheder. Imellem konsultationen og opfølgningen er du velkommen til at kontakte mig på mail, hvis du har spørgsmål til planen eller lignende.